Advies & begeleiding

Ondersteuning bij opvoed- en gedragsproblemen kind

Rosemarijn Gezinsbegeleiding ondersteunt gezinnen waarin problemen zijn met de opvoeding of waarin een of meerdere kinderen gedragsproblemen hebben. Ieder gezin is anders, dus is het belangrijk dat we samen zoeken naar wat ouders of kinderen nodig hebben. Rosemarijn Gezinsbegeleiding biedt verschillende diensten voor het gezin en voor de ouders of kinderen individueel.

Opvoedondersteuning

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Het is lastig als uw kind gedragsproblemen heeft, of als je ouders niet begrijpen wat je bedoelt. Waarom lukt het niet om consequent te zijn? Heb je als kind wat hulp nodig? Ik ben gespecialiseerd in autisme, dus ik kan u adviseren over hoe u daarmee om kunt gaan. Ook kan ik u inzicht geven in uw opvoedingsstijl. Op die manier leert u uw valkuilen en kwaliteiten kennen en kunnen de gedragsproblemen van uw kind afnemen.

(Intensieve) ambulante gezinszorg

Als uw gezin meer ondersteuning nodig heeft, kan Rosemarijn Gezinsbegeleiding meedraaien in uw gezin. Wanneer zich iets voordoet, kan ik u direct feedback geven op uw handelen, opvoedhandelen voordoen en meedenken over wat werkt en wat niet. Door de gedragsproblemen van uw kind, bijvoorbeeld door ADHD of autisme, ziet u misschien de fijne kanten van uw zoon of dochter niet meer. Wanneer we samen bepaalde reactiepatronen kunnen doorbreken, nemen conflicten meestal af.

gedragsproblemen kind diensten

Psycho-educatie en Brain Blocks

Een kind met autisme of ADHD reageert soms anders dan u zou verwachten. Het is daarom belangrijk dat u weet wat autisme of ADHD precies is. Voor deze psycho-educatie gebruik ik verschillende methodes zoals de methode Brain Blocks. Met behulp van verschillende materialen krijgen ouders en kind meer duidelijkheid over waarom het kind vastloopt.

Spelbegeleiding voor ontwikkelingsstimulering

Jonge kinderen die zich niet optimaal ontwikkelen, kunnen erg geholpen zijn met individuele spelbegeleiding. Kinderen spelen uit zichzelf graag en dat kan ik inzetten om spelvaardigheden te vergroten, gewenst gedrag te oefenen, zelfvertrouwen op te bouwen en uw kind te leren omgaan met zijn beperking.

KIES-coach

Wanneer u gaat scheiden en samen kinderen hebt, is het belangrijk dat u ook weet wat belangrijk is voor hen. Rosemarijn Gezinsbegeleiding voert een of twee gesprekken met uw kinderen, zodat u met hun wensen rekening kunt houden als u een omgangsregeling opstelt. Als KIES-coach ondersteun ik de kinderen ook na een echtscheiding. Door spelen en praten kunnen kinderen de scheiding verwerken en leren omgaan met de nieuwe situatie.

Contact

Wilt u weten hoe ik uw gezin kan begeleiden bij gedragsproblemen van een kind? Stuur dan een e-mail naar info@rosemarijngb.nl of bel 06-23305145 om een kosteloos intakegesprek bij u thuis te plannen.