Hulp bij opvoeden

Hulp bij opvoeden is niet gek

Voordat u kinderen krijgt, houdt u zich waarschijnlijk niet bezig met opvoeding. Er is geen opvoedcursus die u vertelt hoe u met uw kind moet omgaan. Pas als uw kindje geboren is, moet u met de opvoeding aan de slag. Maar wat als dat toch moeilijker is dan u van tevoren dacht? Bijvoorbeeld omdat uw kind autisme of ADHD heeft, of omdat u zelf te maken hebt met een lastige situatie. U bent niet de enige die problemen heeft met de opvoeding. Gelukkig kunnen hulpverleners zoals Rosemarijn Gezinsbegeleiding u hulp bij opvoeden bieden.

Hulp bij opvoeden van jonge kinderen

Het is soms lastig om te communiceren met jonge kinderen. Ze begrijpen nog niet alles wat u zegt en kunnen niet alles zeggen wat ze willen. Als uw zoon of dochter een beperking heeft, zoals autisme of ADHD, dan kan dit nog extra problemen geven. Maar zo’n beperking hoeft geen probleem te zijn, als u er goed mee omgaat. Met spelbegeleiding kan ik uw kind gewenst gedrag aanleren, maar ook leren omgaan met zijn of haar beperking.

Hulp bij opvoeden van tieners

Als u kind niet luistert of opstandig is, dan kan dat allerlei oorzaken hebben. U begrijpt elkaar niet of het lukt uw kind niet zelfstandiger te worden ondanks uw inzet. Er ontstaat soms een patroon van ruzie waar u zelf niet uit komt. Ik kan meedraaien in het gezin en observeren. Daarna gaan wij samen met u en uw kind proberen het negatieve patroon te doorbreken.

Geen wisselende gezichten

Bij Rosemarijn Gezinsbegeleiding krijgt u te maken met één vast persoon. U hoeft dus niet steeds opnieuw uw verhaal te doen bij iemand anders. We maken samen afspraken over de bezoekmomenten, buiten kantoortijden afspreken is dus ook mogelijk.

Intake bij u thuis

Ik werk ambulant, dat wil zeggen dat ik naar u en uw gezin kom om in uw thuissituatie samen te werken aan verbetering. Juist thuis, in uw gezin, kan ik de beste hulp bij opvoeden bieden.

Plan intakegesprek

Contact

Wilt u weten hoe ik uw gezin hulp bij opvoeden kan bieden? Stuur dan een e-mail naar info@rosemarijngb.nl of bel 06-23305145 om een kosteloos intakegesprek bij u thuis te plannen.